Новини

СТАНОВИЩЕ на Съюза на евангелските съборни църкви в България относно промени в законодателството на Р България, които противоречат на на шите религиозни права и свободи

19.12.2019 г.

Съюзът на Евангелските съборни църкви, базирайки се на символите на вярата на вселенските събори на Църквата, подкрепя неприкосновеността и целостта на семейството като институция, създадена от в семогъщия Бог и държи за запазването му като традиционна ценност в нашето общество. 
Ние утвърждаваме библейската истина, че семейството се съставлява от един мъж, една жена и техните деца и това е неделима клетка на обществото. То е изиграло основна роля за съхранението на нашия народ и християнската вяра през вековете.

Дневният ред на Събора на СЕСЦ 2017 г.

09.03.2017 г.

С Ъ Ю З Н О   У П Р А В Л Е Н И Е

О К Р Ъ Ж Н О

Уважаеми братя и сестри, Съюзно управление ви известява за дневният ред на Събора на СЕСЦ, който ще се състои на 7 и 8 април 2017 г. в Евангелска съборна църква, гр. Първомай, ул. „Цветница“ 33.

ДУХОВНИ ПРОЗРЕНИЯ - среща дискусия с млади творци

08.01.2016 г.

plakat 1.jpg

На 16 януари, събота, от 16,30 ч. в книжарница кафе "Защо не?" към Първа евангелска църква ще се проведе среща - разговор и  представяне на творческите търсения на двама братя - Емрах и Рашид Якъбови. Единият от тях е студент в Художествената академия, специалност стенопис, а другият - в Националната музикална академия - специалност пиано.

Музикално-богословска вечер под надслов "Светлини на Рождество Христово"

04.01.2016 г.

п-р Данаил Игнатов

На 20 декември, вечерта, в салона на Първа евангелска съборна църква в София се поведе поредната музикално-богословска вечер под надслов "Светлини на Рождество Христово" с участието на цигуларя проф. Йосиф Радионов и съпругата му Зорница Радионова на клавир.

Ден на отворените врати

27.10.2015 г.

den_nd_otvorenite_vrati2015.jpg

В деня на будителите 1 ноември Първа евангелска съборна църва, София ви кани на Ден на отворените врати - ЖИВОТ В СЪРЦЕТО НА СОФИЯ.

 

П Р О Г Р А М А за месец ОКТОМВРИ 2015 г.

28.09.2015 г.

logo_1.png

П Р О Г Р А М А

за месец ОКТОМВРИ 2015 г.

„Добре е да благодарим на Господа и да пеем хваление на Твоето име, Всевишни. Да възвестяваме на ранина милосърдието Ти и верността Ти всяка нощ“

(Пс. 92:1,2)

БЛАГОДАРНОСТ ПО ПЪТЯ

Рамо до рамо - двудневна конферeнция + практическа част посветена на хора с увреждания

08.09.2015 г.

conference-poster-web.png

През месец септември Първа Евангелска съборна църква, София ще бъде домакин, за втори път, на двудневната конферeнция ,,РАМО ДО РАМО”, посветена на хора с увреждания и специални нужди. Конференцията ще бъде съчетана с практическа част (обучение).

Приказен първи юни

03.06.2015 г.

IMG_2441.JPG

На 1 юни, на Деня на детето, в книжарница "Защо не?" по идея на Александър Ангелов, сдружение ХАРТА и Първа Евангелска Съборна църква се състоя представяне на детската книжка "Гъбена чорбица" на издателство Верен. 

Новият УСТАВ на СЕСЦ в България

09.05.2015 г.

Вече може да се запознаете и изтеглите новият  УСТАВ на „СЪЮЗА НА ЕВАНГЕЛСКИТЕ СЪБОРНИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ“
от тук http://www.sesc-bg.org/resursi

Вечер в памет на Петър Гюзелев в книжарница-кафе "Защо не?"

05.05.2015 г.

 (2).JPG
На 30 април в книжарница-кафе "Защо не?" към Първа евангелска църква, сдружение Харта организира вечер в памет на Петър Гюзелев ПЕЦИ ГЮЗЕЛЕВ Християнинът на сцена / музикална вечер – спомен за него Сашо Ангелов, член на Харта и на Първа евангелска църква, представи как е следил кариерата на музиканта с възхищение и учудване. Гроздан Стоевски, Владо Райчинов, Стийв и Виктор Макаров възпроизведоха по чудесен начин някои от хитовете, с които "Пеци" ще се помни от всички.