Ресурси - Текстови материали

ПРОГРАМА на Първа Евангелска съборна църва, София, за месец април.
27.03.2016 г.

От тук може да изтеглите в PDF и DOC формат програмата на църквата за месец април.

БЛАГОСЛОВЕН, КОЙТО ИДВА В ИМЕТО ГОСПОДНЕ

През този месец ще честваме  Цветница и този празник, естествено, се свързва с разцвета на пролетта. Зимата като че ли се колебае  да си отиде, но виждаме – пролетта е вече тук и нищо не може да я спре!
Нищо не може да спре и Божия план за обновяването на света, за Новото Творение, за идването на Божието царство на земята! Дори и да ни се вижда, че се бави, Царят на царете следва Своя неумолим път към тази цел. Този път Господ Исус предприе преди 2000 години  и ние знаем каква беше решителната битка, която трябваше да спечели още тогава, за да можем ние днес заедно с милиони  хора по света да честваме входа Господен, да Го посрещнем и следваме с тържествени възгласи „Осанна! Благословен Който идва в името Господне!“ 
Със сигурност Господ Исус не идва към този свят, за да бъде разпнат втори път.
Със сигурност той не иска да бъдем разпнати ние. Но очаква като вървим с Него да носим клончета свежест, цветя на радост , ухание на пролет на този свят. Това  е подвиг в свят на толкова грях, страдания и мъка. Това е подвиг на който сме призовани. Ако сме осъзнали привилегията да придружаваме Господа на силите в този свят, с всичките му предизвикателства, Той е обещал, че ще ни даде сила да устоим заедно с Него и да  влезем в Новия свят, който се нарича   Новият Ерусалим. Нека влезем в новия Ерусалим  в името Господне!
 
П-р Данаил Игнатов
 
 
-----------------------------------------
За мен Христос не е метафора
И в мит да Го вградя не мога
погребан във легенда стара
как би възкръснал Той от гроба?
 
Христос е жив, по-жив от мен,
а аз, аз трябва да умирам –
все повече и всеки ден.
Докато се превърна в извор
Калин Михайлов
Из „Небе за земята”. Антология
Българска християнска лирика. 2016