Новини
Християнски поглед върху модерната държава и политическите идеологии - ПУБЛИЧНА ДИСКУСИЯ
13.04.2013 г.

poster-21042013.jpg

Първа евангелска църква и сдружение ХАРТА
Ви канят да присъствате на

ПУБЛИЧНА ДИСКУСИЯ
“Християнски поглед върху модерната държава и политическите идеологии”


Встъпително изложение: Росен Йеротеев (политолог)
Кръгла маса с участието на: п-р Станислав Алексиев, Даниел Донев, адв. Наталия Христова (сдр. ХАРТА), инж. Георги Славов и д-р Тодор Велчев (сдр.ХАРТА)

КОГА: 21 април (неделя), 18 часа
КЪДЕ: Първа евангелска църква, Солунска 49
ВХОД СВОБОДЕН


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Почти четвърт век след демократичните промени и месец преди поредните избори в България политическата грамотност на българина не се е подобрила. Напротив. Както пролича и при уличните протести през февруари и март, сред хората цари объркване относно основни понятия като “правова държава”, “представителна демокрация”, “гражданско общество”, “лява/дясна политика”. Може ли при това положение да направим отговорен избор кой да ни управлява? Какви са ценностите, на които стъпва модерната демокрация? Как да се ориентираме в същността на политиката, която ни предлагат партиите?

Предстоящата дискусия ще се фокусира върху тези въпроси от християнска перспектива. Участниците в нея са християни с различни професии, обединени в разбирането си за активната роля, която трябва да играе църквата в съвременното общество.

Повече информация за участниците в кръглата маса може да намерите на страницата  на сайта на сдр. ХАРТА