Новини
Преглед на събитията в І ЕСЦ- София, през септември и октомври
02.02.2013 г.

- На 26 септември, в І Евангелска съборна църква- София, на сутрешното богослужение, беше открита новата учебна година на Неделното училище.  Децата и учителките излезоха пред амвона, за да приемат божието благословение с молитва от п-р Данаил Игнатов.

- На 2 октомври в І ЕСЦ- София в трапезарията на църквата, две от групите за библейско изучаване по системата "Срещи с Библията" се събраха на малко тържество за отбелязване на новата учебна година. Това беше добър повод за да се отбележи по специален начин и рождения ден на сестра Антония Климентова, която участва в една от групите.

- На 2 октомври, във заседателната зала на І ЕСЦ- София  възобновиха  срещите си и участниците в групата за библейско изучаване под ръководството на п-р Станислав Алексиев.

- На 3 октомври, след сутрешното богослужение, членовете на І ЕСЦ- София проведоха извънредно общо събрание. На събранието се обсъдиха 2 главни точки: изпълнението на бюджета за 2010 и работата по развитието на Стратегията за духовно развитие. П-р Благовест Николов набеляза основните принципи на Стратегията. Прие се предложение за развиване на мисионерско-евангелизационна  работа в района на Силистра. Ели Куличева и п-р Данаил Игнатов дадоха разяснения по напредъка на проекта "Гладстон", който включва програма за изграждането на християнско духовно, културно и социално средище в сърцето на Столицата. Във връзка с молитвения живот, беше отбелязано, че църквата ще се включи в националната инициатива "365 дни - пост и молитва за България" на 18 октомври т.г.

- На 31 октомври, неделя, в Деня на Реформацията, се проведе Ден на отворените врати на църквата. По  случай Деня на Реформацията  БНТ излъчи за пореден път поздравление на председателя на Съюза на евангелските съборни църкви в България в някой от блоковете с новини.