Новини
ТРАДИЦИОНЕН СЪБОР НА ПЕТДЕСЯТНИЦА В ПОПОВИЦА
13.06.2012 г.

tserkvataPopovi9tca030612_.jpg
sled slujbata.JPG
Dancho Davdhevite.JPG
Blagoslovenie.jpg

На 3 юни т.г. в Евангелската съборна църква в Поповица се състоя събор на Петдесятница, който църквата организира по традиция всяка година.

 

Този път гостите бяха по-малко от други години. Но независимо от това всички участници в богослужението се радваха на Божието присъствие и на насърчението което получиха от Словото, от хвалението, от приветствията на гости и от взаимното общуване. Беше радостно да видим в събранието израсналото потомство на някои от семействата на вярващите - млади и деца.

Като гости – говорители пастирите Данаил Игнатов и Димитър Куличев насочиха вниманието на събранието към дълбоката същност и последствията които Петдесятница има за всеки, който изповядва сърдечно Исус Христос като Спасител и Господ. Като основа на техните проповеди послужиха взаимно допълващи се текстове от Деяния на Апостолите и от Евангелието на Йоан.

Брат Румен Таламбазов поздрави събранието с кратко слово и с две любими на всички песни : „Аз чух Христови сладък зов” и „Колко скъп е този Приятел”. Сестра Златка от Асеновград и брат Тома Капаров от Пловдив също поднесоха поздрави.

Както винаги домакините се бяха погрижили за обяда на гостите.

 

Това посещение даде повод на някои от нас да забележим належащия ремонт на някои от частите на църковната сграда, които за сега местната църква не може да извърши само със собствени финансови средства. Всяко дарение за тази цел ще бъде прието с благодарност.