Новини
Уилям Едгар и джаз формацията Renewal в София
25.03.2012 г.

IMGP1155.JPG

На 17 и 18 март сдружение Харта организира две забележителни вечери в рамките на програмата за култура и християнска апологетика. Беше поканен американския богослов и пианистт д-р Уилям Едгар, който изнесе последователно в две софийски обществени зали  - първата вечер  в СГХГ - беседа  на тема „Постмодерни ли сме?” , а втората  в САБ – концерт  с участието на джаз формацията Renewal (Уилям Едгар – пиано, Рут Наоми  Флойд – вокал, Ранди Пендълтън – бас),  съчетан с кратки лекторни части за християнската основа на която се е развила историята на джаз музиката от госпъл песнопенията в афроамериканските църкви.


На 18 март сутринта Уилям Едгар беше поканен да проповядва в Първа Евангелска съборна църква в София, където се честваше и Деня на евангелската песен, с участието на хора на църквата. Неговото слово беше изградено върху Посланието към Филипяните, 4 глава на тема „Радвайте се!”.
Вдъхновеното слово на д-р Едгар и  обогатената хоровата програма създадоха неповторима атмосфера на радост и прослава на Бога.       

 п-р Д.Игнатов