Новини
След 30 октомври - ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ и 31 октомври - Деня на Реформацията
16.11.2011 г.

Програма на най-малките деца от Неделното училище
П-р Данаил Игнатов проповядва на сутрешното богослужение
Отворена щанд за безплатна литература в Дена на отворените врати
Кафе-книжарница "Защо не?"

На 30 октомври в І Евангелска съборна църква в София се проведе Ден на отворените врати по случай Деня на Реформацията (31 октомври). Вече за трети път по този повод отваряме вратите на църквата през целия неделен ден преди празника - от сутрешното до вечерното богослужение.

Целта е да дадем по-широк достъп на хора, които не са запознати с нашата дейност и да им дадем възможност да чуят благовестието под различни форми. По време на сутрешното богослужение проповед изнесе п-р Данаил Игнатов на тема "Избрани за спасение, устояващи във вярата" въз основа на ІІ Послание на апостол Павел до Солунците, 2:13-17. Библейският текст е служил за основа в много отношения за аргументиране на доктриналните позиции на първите реформатори. Преди проповедта децата 2 групи от Неделното училище изнесоха прекрасна програма под ръководството на техните неделни учителки. Беше отслужена и Господна трапеза.

В обедната почивка беше открита официално кафе-книжарницата към църквата под то името "Защо не?".

Младежи от църквата представиха своя пантомима върху жертвоготовността и прославиха Бога с песни и свидетелства.

От 16 часа д-р Тодор Велчев представи в апологетичен план темата "Съвременният човек и християнската вяра".

Хорът, под ръководството на п-р Благовест Николов изнесе своя традиционен концерт с някои нови хвалебни химни и солови изпълнения. Ивета Иванова, преподавателка по орган, придаде със своето изпълнение класическа атмосфера на събитието.

На вечерното богослужение пастир Димитър Куличев представи размисли върху значението на числото 666 в книгата Откровение.

На входната врата на църквата организирахме малък шанд за безплатна литература, придружена с програмата на деня Видео-репортаж от Деня на Отворените врати беше излъчен чрез Студио 865 в неделя 6 ноември, от 16,15ч по Телевизия Европа.

На 31 октомври, по случай Деня на Реформацията, в 18,30ч по БНТ (Канал 1) беше излъчено приветствие на п-р Данаил Игнатов. П-р Игнатов изпълни това задължение в качеството на председател на Съюза на евангелските съборни църкви в България. (Вижте поздравлението http://sesc-bg.org/node/500)