Новини
ОЩЕ ЕДНО МЛАДЕЖКО СЪБИРАНЕ СЕ ПРЕВЪРНА В СПОМЕН...
06.06.2011 г.

P5210813.JPG
2.JPG

Време за равносметка...
Отмина още едно „голямо младежко събиране”, както обичаме да наричаме помежду си събиранията на младежите от всички църкви в Съюза на ЕСЦ в България. Този път събирането се проведе в Асеновград – църквата там беше нашият домакин. Това е време, в което като младежи можем да насърчим местната църква, както и да и дадем възможност да ни послужи.
Благодарим на Бога за възможността да бъдем отново заедно. Имахме прекрасно време, в което да прославим Бога. Този път хвалението беше съставено от петима китаристи, една цигулка, едно пиано и много певци. Не само групата за хваление беше настроена да хвали Бога, а и всички младежи, дошли от Пловдив, Асеновград, Банско, София, Пазарджик, Сливен, Кричим, Панагюрище, Дупница, Перник.

За нашата духовна храна се погрижи Андрей Неделчев с темата „Предопределение на практика”. Твърде сложно звучащата тема в началото се оказа с изключително практична насоченост. Бяха засегнати теми като: „Бог знае ли всичко?”, „Ако Бог знае всичко, защо да се моля?”, „Как да избера брачен партньор, ако Бог знае всичко?”, „Как да си избера професия?”. За всички темите бяха много актуални и въпреки краткото време и наситена програма слушахме внимателно говорителя.

Успяхме все пак да се насладим и на красотата на Асеновград, околностите му, както и да използваме свободното време за общуване и запознаване с нови хора.
В събота вечерта направихме обща изненада и изядохме заедно една голяма торта. Сред много смях и закачки приключи и втория ден.

В неделя насърчихме заедно църквата в Асеновград.
По този повод искаме специално да им благодарим, че се погрижиха за нас. Имаше няколко човека, на които сме особено благодарни за отделеното време, средства, енергия, труд. Те наистина направиха събирането ни много по-лесно и много по-приятно! Господ да ги благослови и да им върне хилядократно повече.
Разделихме се със сълзи в очите и в очакване на летния лагер. Насърчително е да знаем, че расте ново поколение, което хвали Бога, учи се и обича да се събира заедно.
Дано Господ ни благослови да не преставаме да се събираме, независимо от трудната икономическа ситуация в страната ни.

Цветан Стоицев
Национален младежки координатор
СЕСЦ - България