Новини
„Автентичност на текста и историческа достоверност на Евангелията“, aпологетична лекция от световноизвестния библеист д-р Питър Уилямс.
08.04.2010 г.

 д-р Питър Уилямс - учен библеист
Заповядайте на 8 април (четвъртък), от 19:00 до 21.00, в салона на Първа Евангелска църква (ул. Солунска 49 ), чуйте д-р Питър Уилямс и задайте своите въпроси.

По покана на сдружение ХАРТА (harta-bg.info) и със съдействието на Асоциация за Развитие на Университетското Класическо Образование (АРУКО, www.aduce.org) , Български християнски студентски съюз, (БХСС, www.bhss-org.com - партньор за София), и "Студентски живот" (www.studentlife.bg - партньор за Варна) в периода от 3 до 12 април в София и Варна ще гостува световноизвестният библеист д-р Питър Уилямс, специалист в изследването на Стария и Новия Завети.

Питър Дж. Уилямс е директор на Центъра за библейски изследвания „Тиндейл Хаус" в Кеймбридж, Англия, и почетен старши преподавател по библеистика в Абърдийнския университет, Шотландия. Той ще изнесе серия от публични лекции, ще проведе срещи с богослови и ще участва в академичен симпозиум в Софийския университет „Св. Климент Охридски".
Специално по желание на лектора, той ще изнесе апологетична лекция за заинтересовани християни от софийските евангелски църкви. 

За повече информация за ПРОГРАМАТА на цялото събитие и за лектора, посетете сайта: http://harta-bg.info/events/peterwilliams-2010