Новини
Международна конференция "ЖАН КАЛВИН 500 ГОДИНИ ВЛИЯНИЕ В ДУХОВНОСТТА И КУЛТУРАТА НА ЕВРОПА И СВЕТА"
30.10.2009 г.

20091030_plakat.jpg

На 30 октомври, петък в Първа Евангелска Съборна Църква на ул. „Солунска" 49, по инициатива на Обединени евангелски църкви в България (ОЕЦ) ще се състои тържествено честване и международна конференция "ЖАН КАЛВИН 500 ГОДИНИ ВЛИЯНИЕ В ДУХОВНОСТТА И КУЛТУРАТА НА ЕВРОПА И СВЕТА"

В двора на църквата ще имате възможност да се запознаете с основните концепции залегнали при създаването на скулптурата "Покана/Декалог"  на румънският скулптор Ливию Мокан. Да видите фотоси от работният процес и тържествената церемония по откриването на скулптурната компоция в Женава.

 

ПРОГРАМА

15.00 - Откриване с приветствие от п-р Николай Неделчев, председател на "Обединени евангелски църкви в България" (ОЕЦ)
 
Представяне на официалните лица.
 
15.30 - Венсан Дюпюи, преподавател в ФУ Виктор Юго, София - исторически обзор върху епохата на Реформацията.

Музикално изпълнение - 2 пиеси за орган

16.15 - Пиер Берту, декан на "Независимия факултет по реформаторско богословие", Екс Ан Прованс, Франция; лекция на тема: "Жан Калвин, тълкувател на месианските Псалми"

17.00 - Ливиу Мокан, скулптор на композицията „Покана/Декалог" в Женева, посветена на 500 години от Жан Калвин. Мултимедийно представяне.
 
17.30 - Кафе-пауза
 
18.00 - Проф. д-р Шерил Баб, президент на „Philadelphia Biblical University"; лекция на тема:"Приносът на идеите на Калвин за интелектуалното и духовно възраждане на САЩ"